Szénhidrát mentes " tészta" ( low carb)
sponsored links
Nem szeretem az olyan recepteket amiket ha megnézem a képet csoda jól kinézõ ételt látok. Megnyitva pedig úgy kezdõdik, x dkg ilyen olyan nõi esetleg férfi névvel ellátott mix max keverék ami persze hipr szuper titkos. Na de vannak ezek között is olyanok amik a hétköznapi ember számára is elérhetõ alapanyagokból készülnek. Iyen az utifûmaghéj is. Nagyon reformnak hangzik, pedig már minden szuper, hiper marketben megvásárolható.
Ez a "tészta" annyira egyszerû, mintha kb csak egy adag száraz "normál" tésztát fõznél ki. Még csak arra sem kell ügyelni, hogy túl ne fõzd.
Belinkelem IDE az oldalt ahonnan én is készítettem, jó kis videó is van hozzá...
Hozzávalók:
- 1 db tojás
- 250g kókusztej ( én sima 1,5 ös tejjel csináltam, de állítólag vízzel is jó)
- 3g só
- 25dkg utifûmaghéj
Elkészítés:
160 fokra a sütõt elõmelegítjük. A tojást, a tejjel, és sóval 5 másodperc alatt összeturmikszoljuk ( szerintem villával is fel lehet verni). Majd az utifûmaghéjat gyorsan határozott mozdulatokkal a tejes, tojásos léhez keverjük. Gyorsnak kell lenni, mert hamar megszívják a rostok magukat, és összeáll.
Egy szilikonos sütõpapírral bélelt tepsire kiöntjük, kissé eligazgatjuk, majd 10 percre betoljuk a sütõbe. Az idõ lejártával kivesszük, hûlni hagyjuk, majd feltekerjük, mint a palacsintát. Egy éles késsel tetszõleges vastagságú csikokra vágjuk...
Az így elkészült "tésztából" bármilyen tésztás ételt készíthetünk. Én például tejszínes gombás csirkemellel fogyasztottam, de akár mákos tésztának, diós tésztának, vagy túrósan is fogyasztható. Ha nem feltekerve daraboljuk hanem lapokra akkor még egy lasagne is összerakható belõle. Kockára vágva káposztás tésztának is eltudom képzelni. De akár cukormentes lekvárral töltve derelyeként is fogyasztható. Persze az édes változatokat édesítõvel és nem cukorral értendõ :D